Waarom we doen wat we doen

In een wereld vol reclames met supermodellen en topsporters lijken ‘succes’ en  ‘perfectie’ meer en meer de norm. Op social media hebben we het niet over een dreigend ontslag, over niet behaalde diploma’s of over een mislukte relatie. Het plaatje dat we van onszelf hebben, kan of moet altijd beter. En natuurlijk lopen we dan tegen grenzen aan. We maken fouten en zien ‘mislukkingen’. Dat ervaren we niet als ‘fijn’. Sterker nog: angst voor mislukkingen is een van de voornaamste redenen waarom mensen niet in beweging komen. Terwijl het juist deze ‘mislukkingen’ zijn, die ons als mens vooruit brengen.

Life is an experiment.

Aan jou de keuze

Wij vinden dat je altijd een keuze hebt. Of je laat je in je leven leiden (of tegenhouden) door angst óf je kiest ervoor het leven met lef tegemoet te treden. Niet het lef van grote avonturiers of ontdekkingsreizigers. Nee, gewoon alledaagse lef. Uitproberen en experimenteren als het om het realiseren van je doelen gaat. Glimlachen als het een keertje anders loopt dan gepland en vervolgens volle kracht weer vooruit. Het leven is niets meer – en niets minder – dan een experiment. Soms lukken dingen meteen, soms duurt het wat langer. Dat is onze visie, dát is waar wij voor staan.

 

Ontwikkelingsgerichte benadering ®

Wij werken volgens de Ontwikkelingsgerichte benadering van dr Rudy Vandamme. Géén starre methodiek, maar een manier waarop je naar een mens in ontwikkeling kunt kijken en waarop je hem of haar kunt verleiden zélf in beweging te komen. Meer weten over deze benadering? Kijk dan op www.ontwikkelingsinstituut.be.